Kávéinkról - kapszula, pod, szemes kávé

Kávéink - a nápolyi Caffe Borbone pörkölő termékei - az alábbi változatokban érhetőek el:

E.S.E. pod (tömörített kávépárna)

Nespresso kompatibilis kapszulák (Respresso)

Dolce Gusto kompatibilis kapszulák

Szemes kávék

E.S.E. pod (tömörített kávépárna)

Őrölt pörkölt kávé E.S.E. pod-ban (44 mm átmérőjű), védőgázas csomagolásban; egyenként 7,2 g-os kiszerelés. Az ilyen módon csomagolt kávét az arra alkalmas kávéfőzőkkel főzhetjük le - a kávéfőző vagy eleve az E.S.E szabványú podok lefőzésére képes, vagy egy erre használható adapter tartozik hozzá. Ennek a lefőzési módnak az az előnye, hogy a kávét úgy csomagolják egy papírfilterbe, hogy előtte tömörítik; így ez a lefőzési mód van a legközelebb egy professzionális karos gépen való kávéfőzéshez. A lefőzött, papírfilterben lévő kávépogácsa (zacc) komposztálható; nem kell a papírfilterből kivenni.

Nespresso kompatibilis kapszulák

Őrölt pörkölt kávé kapszulában, védőgázas csomagolásban. NESPRESSO kompatibilis termék; egyenként 5g-os kiszerelés. Kizárólag olyan készülékben használható, mely a NESPRESSO kapszulát le tudja főzni.

Alábbi képen zöld pipával vannak jelölve azok a gépek, melyek lefőzik ezt a kapszulát:

 

Dolce Gusto kompatibilis kapszulák

Őrölt pörkölt kávé kapszulában, védőgázas csomagolásban. Nescafé Dolce Gusto kompatibilis termék. A kapszula alján lévő fém (aromazáró) szalagot távolítsa el közvetlenül a lefőzés előtt. Kizárólag olyan készülékben használható, mely a Nescafé Dolce Gusto kapszulát le tudja főzni. A tasak 15 kapszulát tartalmaz; egy kapszula 7 g kávét.

Alábbi képen zöld pipával vannak jelölve azok a gépek, melyek lefőzik ezt a kapszulát:


Szemes kávék

500, ill. 1000 gramm pörkölt szemes kávé szelepes, védőgázas csomagolásban.